Verkoopprijs

Hoe kan ik mijn verkoopprijs het beste bepalen?

Bij het bepalen van de koopprijs moet je bedenken hoeveel je wilt hebben en of deze prijs ook echt realistisch is. Aanknopingspunten zijn de populariteit van het merk, de vraag over het algemeen, de leeftijd, de toestand van het artikel en het soort artikel. Je kunt je in principe ook oriënteren aan de artikelen die al op onze website staan. Je moet er wel aan denken dat voor sommige artikelen die nog in de verkoop staan ook een te hoge prijs kan worden gevraagd.

De gebruiksters op REBELLE zijn in de regel zeer goed geïnformeerd. Een te hoge vraagprijs kan afschrikkend werken en ertoe leiden dat je artikel niet wordt verkocht.

Om je bij de verkoopprijs behulpzaam te zijn, bekijken onze experts altijd nog even je prijzen voordat de artikelen in de verkoop gaan. Als de prijzen te hoog of te laag zijn, krijg je een mail met ons tegenvoorstel. Dan kun je zelf besluiten of je de prijs die we voorstellen, wilt accepteren of niet.

...

Kan ik de verkoopprijs later nog veranderen?

In je  profiel kun je onder 'Artikelen' de verkoopprijs altijd in prijs verlagen, maar verhogen gaat niet. Prijsverlagingen zijn altijd mogelijk en gratis, maar denk eraan dat je opbrengst ook minder wordt bij een prijsverlaging.

Als je de prijs verlaagt met 5% of meer (bij artikelen beneden € 200,- met minstens € 10,-), wordt het artikel 60 dagen in onze rubriek 'Sale' geadverteerd. Na afloop van de 60 dagen wordt het weer uit 'Sale' verwijderd, totdat je het opnieuw met minimaal 5% verlaagd.

Controleer regelmatig of de prijzen van je artikelen nog passend zijn. Vooral als je artikelen al langer in de verkoop zijn en niet worden verkocht, moet je de prijzen verlagen.


Meer informatie over de koopprijs vind je in onze  algemene voorwaarden voor verkopers in artikel 6 en 2.7
Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Was dit antwoord nuttig? Zo niet dan, Schrijf ons Schrijf ons