Recht op terugzending

Kan ik van mijn artikelen teruggeven?

Bij REBELLE bestaan er twee soorten verkopers: zakelijke en particuliere verkopers.

Bij zakelijke verkopers heb je een wettelijk recht om de koop binnen 14 dagen te herroepen. Je kunt de artikelen dus zonder risico bestellen, thuis passen en binnen 14 dagen vanaf het tijdstip van levering terug te sturen. De waren moeten echter de originele toestand zijn. Ander kunnen wij de artikelen niet terugnemen.

Artikelen van particuliere verkopers kun je (net als bij eBay en andere marktplaatsen) helaas niet teruggeven. Om het risico van een miskoop zo laag mogelijk te houden kun je in het commentaarveld op de betreffende pagina vragen over het artikel stellen. Als je besloten hebt een artikel te kopen, bieden wij de mogelijkheid het artikel binnen 7 dagen na ontvangst heel eenvoudig en gratis weer te koop aan te bieden. Daarvoor ga je naar je profiel bij bestellingen naar 'Artikelen weer online zetten'. Het artikel wordt dan weer in de verkoop gezet. Bij verkoop van het artikel krijg je het volledige aankoopbedrag vergoed.

Of een verkoper een zakelijke verkoper is, zie op de pagina met details over het product of in het profiel van de verkoper en in de bevestigingsmail voor de bestelling.


Meer informatie hierover vind je in onze algemene voorwaarden voor gebruikers in artikel 4

Het bestelde artikel is bij gebruik beschadigd. Wat kan ik doen?

REBELLE geeft geen garantie voor gebreken op artikelen die door een verkoper via REBELLE worden verkocht. Dit ligt uitsluitend bij de verkoper in kwestie. REBELLE geeft ook geen andere garanties.

Als de verkoper van het artikel een particuliere verkoper is, bestaat er in principe geen recht op garantie, tenzij de verkoper gebreken uit boze opzet heeft verzwegen.

Als de verkoper optreedt als zakelijke verkoper, moet deze een garantie van twee jaar geven op gebreken aan nieuwe goederen vanaf de ontvangst van de goederen en in het geval van gebruikte waren geldt een garantie van één jaar vanaf ontvangst.


Meer informatie hierover vind je in onze algemene voorwaarden voor gebruikers in artikel 9

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.

Was dit antwoord nuttig? Zo niet dan, Schrijf ons Schrijf ons